Thursday, 30 June 2011

best school in peneng..hantar la anak2 belajar kat sini yer

assalamualaikum..

hai ..

ptg nanti dah nk berangkat ke kuantan..

bangun jer dari tidur, sayu jer rasa hati..

dapat msg good morning dari my sayang..

and morning msg jugak dr my best friend.. along..

then.. pukul 10 terus berangkat ke sekolah terchenta as..

smk penanti..



rindu sesangat..

enviroment sekolah tu dah banyak berubah, 
ckg2 pun ramai yang dah pindah,
ramai ckg baru,
tapi 1 benda yang tak pernah berubah,
kasih sayang ckg-ckg kepada semua student still sama..





as syg smk penanti..

cara ckg-ckg penanti layan student diaorang berbeza..
dalam ketegasan ada kelembutan.
dalam kelembutan, ada kasih sayang..

kdg2 apa yang ckg dok marah-marah tu untuk kebaikan student tu jugak..
tapi kita xpernah faham..
bila dah tiba masa kita tinggalkan sekolah, 
kita akan nampak semua tu..

then jumpa dgn guru kelas as dulu..
ustazah noriza..
1st words yg keluar dr mulut dia..

"syikin ke ni???lain la"

lain?? lain kot mana tu ustazah??
hehe..
as syg sesangat ustazah nih..
baik and perihatin dgn student2 dia ..
huhu..

then jumpa kaunselor 
puan arizah osman (my beloved mama)
mama pun terkejut as dah berhenti sekolah..
ada ke patut dia kata as nak kawin..
hehe..
dia terkejut as nak sambung nurse,..
hehe..
dia takut nnti as ni ganas and cederkan orang jer..hehe

my beloved mama.. sentiasa cantik.. :)

lepas tu jumpa pk koko,
puan zuhriyah rahman..
ingat lagi dulu as selalu balik sekolah lambat
maklumla, kelas sains kan,,
banyak le kelas tambahan.
selalu sampai pukul 5.30 petang..
dulu lepas habis kelas,
as selalu keluar lepak dgn ckg zuhriyah...
well.. dulu dia tak kawin lagi..
sekarang dah berpunya.. eheh..
sekarang jalan-jalan dgn suami dia je la kan..


bertudung hitam.. puan zuhriyah.. bersama bos besar..hehe

heehleh...
as dok kenang cerita dulu pulak kan..
apa la...

yang comel tu, puan norazlina che' li.. guru add math, fizik and pj as.. bersama dgn puan rosni. 

well for me,sebabkan sekolah tu la,
as jadi apa yang as ada sekarang,
sekolah tu bukan aje dah bagi ilmu kat as,
jugak dah bentuk personaliti as..
thanx to unit kaunseling yang sudi bimbing as
>>as bukan pelajar bermasalah k, as rapat dgn ckg kaunseling, kira ckg selalu bagi nasihat la, join banyak program<<
hurm..
hope budaya sayang menyayang nih as akan jumpa jugak kat kuantan nnti..

apa pun, as sayang  SMK PENANTI

hehe



en hasbullah awang. guru sejarah as time form 1..

dari kiri, pak ya, kerani sekolah, ckg burn.. ckg add math and mat and mr zaki.. my father

mr zaki.. class teacher as time form 5

sir peter, ckg bullah,


puan rosni and puan zalilah , kaunselor cemerlang

puan pengetua.. puan hajah siti ajar bt man


en samsudin bin mat ex pk


bertopi.. en murtadha bin hashim


bersama puan noriza


banyak benda kalau nk cerita
biar la ia tersimpan dalam kenangan..
semoga smkp terus maju dan gemilang

wassalam :)

6 comments:

stdec said...

kamu kutip gamba2 dr mana? hehe..smkp selamanya~ :)

hasyikin ismail said...

yey.. smkp selamanya..
weh, try buka fb ckg roslaini.. byk

Umie Nadhirah said...

waaaaaaa.
banyaknye gambo cikgu2 dia. :D

Pojiekyra said...

orang penang yer hehe

♥ p a a n i ♥ said...

wah..kalo bukan org penang kne anta ank kt cni gk kee?? hihi

lurvegurlz92 said...

terbaik smkp

Mysophieparis Network System My fashion. My business