Monday, 13 June 2011

jiwa yang hilang ditiup angin







asslamualaikum and salam berkasih syg kepada semua blogger2...


    hai.. malam nih as agak heng ( well, tu hobi as)... ntah la sebab apa...

       memang as happy dgn result muet as....

 tapi bila difikir balik...

 banyak benda yang dah berlaku dan sedarkn as tentang beberapa perkara...
.. dunia nih kadang-kadang kita tak dapat jangka.. kita dengan baik telah merancang tapi tuhan yang tentukan...   " Allah tak berikan apa yang kita mahukan, tapi Allah berikan apa yang kita perlukan '





 ..rupanya dalam hidup kita, kita tak pernah keseorangan...
    ada sahaja orang yang ambik berat tentang kita, cares and sayang kita..
    ... kdg2 kita tak nmpak, yang kita nmpak just diri kita nih keseorangan dalam dunia nih..
    kalo yer pon dah xda sapa dalam dunia nih, kita still ada DIA.. tempat bergantung yang terbaik..
    sesungguhnya Allah sentiasa bersama mereka yang sentiasa mengingatinya...






 ... setiap manusia ada kelebihan masing-masing.. kdg2 kita jer yang xtau kelebihan tu..
      kdg2 bagus jugak xtau, takut nnti timbul bongkak and riak.. dosa2..
      kelebihan yang ada patutlah kita guna sebaiknya.. jangan dok peram jerkk..






 huhu.. tengah dgr lagu ANIS SURAYA nih..

    "CINTA TERSIMPUL RAPI"

 layan.. huhu.. nak share la lirik dgn reader2 suma...



Ku lerai segala yang terkusut
Ku simpul agar menjadi rapi
Demi menjaga hati mu
Ku rela mengalah selalu
Mengapa kau berubah laku





Inikah yang harus ku terima
Di atas setia sekian lama
Kau menjadikan aku
Pelakon dalam sandiwara mu





Rindu ku cinta ku bukannya yang terkusut
Ku ikat ku belai dan ku simpul..
Oohh…





Hati ingin berbicara
Hati pun sering bertanya
Di mana hujung jalan cerita
Bukannya di bibir tanpa sebarang noktah





Selangkah engkau pergi
Seribu langkah aku mengejar mu
Sekelip mata engkau hilang
Seluruh pelusuk ku cari… oohh…
Setinggi mana engkau cuba membawa diri
Akan aku daki… oohh…
Sedalam mana engkau cuba menyembunyi
Kan ku selami
Biar tebukti biar bersaksi
Cinta kita cinta tersimpul rapi





 as dedicated lagu nih untuk my sayang..

 cinta as utk abg, tersimpul rapi... tak mungkin dapat terhuraiii.....


 huhu


 wassalam : )

1 comment:

shopping2u said...

anda tergolong dikalangan blogger yang sporting.. tak caya? sila ke sini;

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/senarai-blog-yang-sporting.html

Mysophieparis Network System My fashion. My business