Wednesday, 29 June 2011

lelaki : jangan buat @ sebut tentang ini pada buah hati anda





hai cute gurlz and bad boys....  :x


di sini as nak bagi list atau senarai perkara atau topik yang tak patut lelaki cakap kepada perempuan (of coz la gurlz korang kan)






1 . JANGAN SEBUT @ UNGKIT PASAL EX KORANG
     
>please... jgn ungkit, sebut, cakap, sebut atau apa ja yang sama waktu dengannya pasal ex korang pada girl kesayangan korang k..
>hurm.. kdg2 girl korang tak kan kata apa (marah) kalau 1st time korang sebut pasal ex korang
>tapi kalau dah sampai  3 4 kali tu, terasa jugak la beb..
>selalunye girl kalau terasa/marah/ tak suka, diaorg takkan cakap.
>so you all (lelaki) kena faham la k.
>you all dah ada cinta hati korang (girl korang), knp still nak ungkit pasal ex korang???
>grgrrrrrr.. geram la..please k.. jgn .mih isu sensitive





 2 . JANGAN BIAR JE... PLEASE PUJUK!!

>well..normal la kalau perempuan merajuk
>and when it happen, please.... tolong la pujuk girl korang k
>even kalau girl korang nih jenis boleh pujuk diri sendiri...korang kena jugak belajar pujuk dia k.
>cuba bayangkan, you keep doing the same mistake, and korang buat girl korang terasa or makan hati, takkan selama-lamanya dia nak pujuk diri sendiri kan..
>so please...
>girl akan lakukan apa sahaja untuk orang yang dia sayang...
>dia sanggup makan hati..
>you (lelaki), jgn biar dia makan hati k



 hesh.. tulis entry nih,
as plak yang emo terlebih
kalau la boleh bagi ceramah kat para lelaki, 
as memang dah bantai cukup2...




 3 . JANGAN PANDANG PEREMPUAN LAIN

>huh.. bukan as tak bagi korang tgk perempuan lain terus..
>tapi berpada-pada la k. nih tak, tengok macam dah nak terkeluar bijik mata tu..hesh...
> you ada dgn girl you, buat apa nak tgk yang lain kalau depan mata dah ada kan..
>and bila you alls tgk girl lain selain drpd girl you alls lelama, girl korang akan rasa macam dia tak cukup cantik macam girl yang korang tgk tu...
>kalau yer pun nak tgk, cover la k.
>tak pun you all jgn tgk sorng, ajak sekali girl korang tu..hehe..
>try korang guna ayat nih
 
 "sayang, cuba tengok perempuan tu, tak cukup kain..
     hesh, sayang jgn buat mcm tu k"

>see.. you ajak girl korang tgk sekali..
>hehe.. pada masa yang sama, korang boleh la usha cukup2..
hesh = ="




 4 . JANGAN JALAN DULU.. JALAN SEIRING DENGAN DIA

> ok..part nih as xtau la ada ke tak berlaku, sebab sekarang nih as tengok semuanya jalan berpeluk, macam belangkas..
>but still, as nak bagitau jugak.

situasi : minah keluar dating dgn mamat.. ,mamat jalan laju sangat, tinggalkan minah di belakang.minah
            tak boleh berjalan laju sebab kasut yang dia pakai tu tinggi and licin..kira kalau jalan laju sikit,
             memang jatuh la..

             sampai kat 1 part, diaorang kena lintas jalan..mamat yang jalan laju tu lintas dulu, tak tunggu
             minah...bila dah melintas, baru mamat sedar yang minah tak ada kat sebelah dia.
             bila dia toleh tengok minah tgh2 terkial-kial try nak melintas... dah la kereta banyak..hesh..

>hurm.. at least minah tu stop and tgk kiri kanan dulu kan,kalau la minah ni jenis yang gopoh and nak jugak ikut mamat tu, pakai main lintas jer, agak-agak apa jadi??
> so please, kalau tak nak pegang tangan pun tak pe.. jalan seiring k.
>dah jumpa, xnak jalan sekali..
>time tak jumpa, msg and call "i miss u la" "abg rindu syg " la..grrrrrrrrr




  5 . JANGAN LUPA BIRTHDAY DIA

>valentine boleh ingat, tarikh match bola boleh ingat..
>nih tarikh lahir girl sendiri boleh lupa..grrrrr...
>at least you wish k..
>tak bagi hadiah pun takpe.
>and lagi elok kalau bagi.
>tak mahal pun takpe..
>sebab apa jer yang datang dari korang, itu dah cukup berharga bagi girl tu.  :)


maybe ada banyak lagi benda yang lelaki tak patut buat and ada banyak lagi benda yang lelaki patut tahu.




ilmu adalah kuasa ..
kalau korang tak tahu perkara asas yang perempuan tak suka atau sensitive about,
kemungkinan besar korang akan lakukan banyak kesilapan dalam bercinta...

2 comments:

Pojiekyra said...

yea btoi tue :D

Umie Nadhirah said...

Dengar tu kawan2 :P HEHE

Mysophieparis Network System My fashion. My business