Saturday, 11 August 2012

all the way from kuantan .. sepanjang iftarku

assalamualaikum dan salam ramadhan to all..

alhamdulillah,, kita dah sampai dalam lingkungan 10 malam terakhir ramadhan..

and tak lama lagi, raya pulak..



kuih raya as bwu sampai.. yeye :)

sarsi + laici??? sedap :)


and bagi student macam as nih, cuti raya la yang paling dinanti.
setelah 2 bulan di perantauan (ceh, ayat sedih, mcm lagu p.ramlee),
insyallah, minggu depan, hari jumaat jam 8.30 malam as dan sahabat yang tinggal di utara akan kembali..
(waaaa.. sedihnya ayat :( )

dalam ramadhan kali nih,
alhamdulillah, dapat ditempuhi dgn baik dan semoga akan sempurna hingga ke hari terkahir nanti.. sedihhh..
ramadhan akan tinggalkan kita sekali lagi.

semoga , jantung masih berdegup untuk bertemu semula tahun depan .. amin.

hurm..

entry nih kira as nak wat sinopsis la sepanjang ramadhan di perantau kali nih..

hehe..

seminggu sebelum bermulanya ramadhan,
as and basirah wahida which is my friend and kak shazy, my mentor and also my adviser g pekan pagi kat area PEKAN.. mencari durian.. haha..

kempunan gila nak makan durian time tu, kalo nak balik kpg semata-mata nak makan durian mmg tak berbaloi la kan sebab bukan musimnya..

nak pack bawak bali kolej, nanti bau plak 1 asrama..

so apa yang kami buat, haha..

minta penjual tu bukakan untuk kami and kami makan kat kedai dia..
huh.. best gila makan macam tu, berkelah..
bila kami berkelah ja kat kedai abg tu, customer pun makin ramai..
terliur kot tgk kitaorg makan.. hehe..

btw thanx to abg yg juaal durian tu.. sedap sgt2 :)







cik basirah sedang mencuba membuka durian :)



makan durian pun still ayu, credit to them :)
sedap...


on my 1st ramadhan, as tak balik peneng..
tapi as ikut kak shazy balik umah akak dia di klang..

hehe..

kami mencuba resepi kek gula hangus..

nasib baik jadi jugak walaupun pada mulanya hampir-hampir manjadi resepi kek garam hangus = = '



tengok tangan la kan


kek gula hangus.. dalam acuan bear :)
hehe.. 1st time buat and jadi, sapa tak seronok kan??
haha.. rasa macam tangan and diri nih ada bakat jadi tukang masak, pembuat kek DLL.. hahah.. perasan nyaaaa

then untuk ramadhan kedua, as berbuka di padang masjid negeri pahang with my friend, cik siti norlinda, cik aqmar jusof, and cik shahira shukor..


puding pandan.. sedap gilaaaaaa...cantik.

cik aqmar jusof

cik linda

cik shahira shukor
erm.. mmg dah jadi adat orang yang stay di kuantan untuk berbuka puasa beramai-ramai kat padang nih.
meriah.. ramai-ramai.. dapat tgk gelagat orang..


minggu kedua masih sama, berbuka bersama kawan-kawan di padang..

minggu ketiga..




aik.. jangan hairan plak.. nih bukan kontijen sukma tau.

nih bersempena dangan program kemerdekaan ..
yelah, nih kan bulan ogos, so kebanyakan bangunan kerajaan mesti and for sure akan hias bangunan diaorg termasuklah kolej kejururawatan kuantan..

sem kitaorg ditugaskan untuk menghias area entrance and pondok JAGA. hehe

hias hias gak, main main jugak.. huhu

as mana??? as la yang ambik gambar, so muka as mmg takkan ada la . uhuhu..


and dalam bulan puasa nih jugak  as tak ketinggalan mengedarkan tudung bawal milik kak isma ..

cantik-cantik.. dalam almari as pun tak salah dah ada 5 helai..


hehe.. kalo tengok tudung-tudung yang kak isma bawa, mmg rambang mata ..

heehee..


apa pun ramadhan kali nih best :)

hope sepanjang kita berpuasa, amal ibadat kita diterima-Nya.. amin..



No comments:

Mysophieparis Network System My fashion. My business