Monday, 14 January 2013

my monday :)

assalamualaikum..

haluuuu semua.. hari nih mood nak menulis blog nih kuat sangat.. so here i am, writting on my beloved blog :) nyum nyum nyum... :)
huhu.. saje meroyan to my beloved sayang :)


well.. a very gloomy monday, blues of the week...
hurm.. hari nih as bangun lambat 10 minit tau, tapi nasib baik la hostel as nih tak penuh macam last-last year..
hurm.. harapan as tinggi la sangat hari nih, harap-harap tak terlena, or tertidur macam selalu... hehe..

nasib as baik, menu kefe hari nih bihun singapore!! wow.. nice..

" kalo makan nih, sure tak mengantuk punye, hehehe" gelak jahat dalam hati..


well.. then my routine start as usual .. class, lecture, a little boring.. grrrrrr....


mesti sedih kan kalau puan as tau ada anak murid macam as...
ermmm... kepada puan, saya nak minta maaf...saya tak ada niat nak tidur...
mata saya nih, macam ada pendulum yang sangat berat!!!
maaf puan :)

//bajet puan nak baca blog as yang agak usang nih la kan// hahaha!!!

apa pun sebelum as habiskan hari as hari nih...
as nak share something..




tulus dan ikhlas dari hati as..

"jangan terlalu mengharapkan sesuatu, sesungguhnya tempat bergantung harap yang paling baik adalah kepada-NYA"

# note untuk diri sendiri dan semua ..

bila kita terlalu merancang, kadang-kala ia tersasar sedikit..
dan bila itu terjadi, paling kurang pun sikit pasti ada rasa kecewa dalam hati kita kan..

well friends...
bila apa yang kita rancang atau doakan, menjadi realiti..
sesungguhnya ALLAH sayang pada kita...

bila apa yang kita rancang atau doakan lmbat berlaku atau termakbul...
sesungguhnya ALLAH sedang menguji kita..

dan...

bila apa yang kita rancang atau doakan tidak berlaku atau termakbul...
sesungguhnya ALLAH sedang merancang sesuatu yang lebih baik untuk kita..

jadi sayang-sayang as yang sangat comel dan cute...

jangan kecewa atau bersedih..
kerana kita sedang berada di dalam aturan-NYA...

PASTI... itu jalan-NYA.. terbaik untuk kita...


lots of love
. . . as . . .


3 comments:

farah wahida said...

hiii....pls follow my blog
http://farahadif.blogspot.com/

sHaHrizan said...

ahsantum barakallahufi :)

nice quote :)

hasyikin ismail said...

thanx :)

Mysophieparis Network System My fashion. My business