Wednesday, 24 July 2013

CERITERA RAMADAN..

assalamualaikum semua :)

dah masuk Ramadhan ke-16 hari ni , maksudnya dah 15 hari kita berpuasa untuk tahun ini.
harap sepanjang tempoh ni, amalan dan ibadat kita seiring dengan tempoh ramadhan :)

ok.. dah masuk separuh bulan kita berpuasa, means  tinggal lagi 15 hari la kita nak raya..

hoho.. raya!!! raya beb..

lemang, ketupat, dodol..
pehhh..

terbaik la...

kalau dekat kampung as, mercun hanya akan dijual selepas hari ke-15 puasa.
tu dulu la masa as darjah dua. sekarang tak tahu la still macam tu ke tak.

hehe.
lepas ja habis terawih, (buat 8 jela, budak-budak kan)
as bersama angkatan tentera that is my sis and my friends
kitaorang akan pergi rumah pakcik yang menjual mercun tu
rumah dia area belakang surau ja, so dekat la.

then dah beli, kitaorang dengan geng-geng budak lelaki akan main mercun.
konon macam berperang la.. haha..


mercun bola.. baling dalam sungai,
best woo..
nanti air mercik 
mercun bawang.
kira mercun gred paling low la.
standard adik-adik jer nih.
haha..berlagak gila


mercun roket.
haha.. kalo nasib tak baik,
tersalah terbang pulak mercun nih

yeah.. mercun teloq naga (loghat utaqa)
the best, sebab as penah baling mercun nih, then
tersangkut dekat rambut adik as
yang hyper curl
(sarang tebuan chronic)


then kacau orang tengah sembahyang.. yeye.. seronok wooo
boleh pulak one of the jemaah tu, keluar dan marah kitaorang..
haha..
makcik tau (perempuan)..
dari atas surau, dia jerit...

ok.....

takut la dalam 2 minit.

then main lagi..
hehe..
suka sangat..

lepas penat main, releks jab.
then kitaorang beli burger..

haha.. bagus kampung as nih.
semua dekat kan.

lintas je jalan, dah ada kedai jual burger

standard budak sekolah, makan benjo jela
seringgit kan... mana ada duit banyak nak makan burger salut telur taknak sayur macam sekarang..
hehe

dah dekat-dekat nak habis tarawih,
diaorang akan letak moreh dekat meja.

kitaorang budak-budak la yang paling awal pargi ambik
hehe..
ambik siap-siap untuk tok, mak and abah.

best sangat!!

well.. miss that time

sekarang..



gambar nih diambil dari instagram as..

yep..
taraweh di KOLEJ KEJURURAWATAN KUANTAN.
without my family, without any of those mercun and moreh.

what i have just my supportive, happy and very cheerfull big family..
my friends..


 yes.. my cik basirah wahida binti chik hasyim!!

sekampung, sekumpulan...


 yeah.. my beloved cik aqmar jusof dan cik norlinda


cik hamizah nasri


 cik azlina nandan

cik sheera shukor


them!!!!love them all


lots of love
 . . .as. . .

1 comment:

Kostya Shaknov said...

Советую:) Украина Харьков проститутки котик, скорее приходи ко мне, мы будем развлекаться целую ночь Тем, кто верен в любви, доступна лишь ее банальная сущность. Трагедию же любви познают лишь те, кто изменяет.

Mysophieparis Network System My fashion. My business