Sunday, 1 May 2011

KAWIN??? kami MUDA lagi la..

hai sayang-sayang as yg sudi follow blog saya.. sayang you all..



cuti 4 hari as isi dengan buat benda yang sangatlah tak berfedah macam shopping, jalan-jalan dengan kawan, kenduri, lepak, makan and of cos online..tu wajib



dengan best friend as

hari jumaat as ambil cuti sendiri sebab temuduga s.p.a, bukan spa apa-apa, tp suruhanjaya perkhidmatan awam  untuk jawatan juruteknologi pergigian dengan nurse.. nurse???? hahahahha what the hell??? layak ke as jadi nurse/?? dah la ganas, tk danya lemah lembut langsung.. huhu..


apa pon, ni baru temuduga... so doa la as dapat yer, amin. .. . :)

dah la temuduga tu my beloved boyfren yng bawak, tetibe pagi tu hujan, dah lama xhujan tetiba hari jumaat yang indah lagi mulia and penting bagi as hujan.. waaaaaaaaa.. rasa macam nak menangis ja.. but luckily i have my boyfriend.. dia pandai cari jalan sampai peneng tepat pada masanya.. i luv u sayang..


ok, yang sebenarnya as nak cita nih is td which is hari ahad yng indah lagi mulia, hari dimana ramai pasangan bercinta or bertunang langsungkan wedding diaorang,.. then masa sampai jer kat umah kenduri ramai la yang tengok-tengok.. huh.. mamang hobi orang melayu la kan keje tangok orang jer, diri sendiri tak nak tengok.. huhu,.. ala.. as pun lebih kurang lar..hehehe




then jumpa la ramai kawan mak, salam sana, saam sini, peluk sana peluk sini, tetibe kuar puak soalan.... "ani (mak as), bila anak hang nih nak kenduri???"


adoi.. berdesing telinga as dengar, yang abah as pulak senyum-senyum jer.. waaaa..




kalo sorang je yang tanya takpe, ni semua orang yang jumpa mak abah as mesti tanya..


lain kali why not pakcik-pakcik and makcik-makcik tanya as sendiri, and ni la jawapan yang korang akan dapat :


1. pakcik and makcik, saya muda lagi, baru 19, takkan la dah nak kawin.. dunia dah maju, zaman dah berubah, anak dara tak kawin awal-awal dah..
2. saya tak habis belajar lagi, xboleh la kawin.. lagipun mak dah letak syarat, selagi saya tak habis belajar, saya tak boleh kawin, so terpaksa la saya tunggu.. :(
3. saya mengaku dah ada boyfriend, tapi saya still belajar, mak tak bagi kawin,huhu, mak cakap bagi saya masuk U dulu then mak nak suruh bertunang, then lepas grad baru kawin , tp kalo dah tak tahan sangat final year pun boleh kawin.. huhu,,, suka suka..


yer,, ni la antara jawapan yang uncle and aunty akan dapat kalau tanya as.. as tau la as ni matured, nampak macam 24, tapi hakikatnya baru 19 bulan 8 ni..well.. as nampak matang kan..




apa pun pakcik and makcik, as kawin nanti mesti mak as panggil korang k..


satu lagi, kalau pakcik and makcik ada anak teruna, contact2 la as ye, boleh kenal-kenal.. tak nak la yang hensem sangat, macam johnny depp pun dah cukup, tak payah la kerja hebat-hebat, setakat boleh bagi as makan, kereta inspira sebuah, banglo ala2 full house kat tepi bendang rumah as ni pun dah cukup..huhu,,


    apa pun as muda lagi, kalau boleh nak capai dulu apa yang as idamkan..

4 comments:

cayob said...

waaa kata orang jangan tunggu lama2...hehe
cantik blog awk....

alang-alang aku datang ini...kalau awk sudi..kunjung2 lah ke blog ku yang tak seberapa ini......

http://cayob.blogspot.com/

hasyikin ismail said...

cantik ke???? timakasih.. ajar2 la kami... kami baru lagi dlm dunia bloging nih..

MaMa AiNi said...

salam kenal..thanks follow mama..aha mama setuju habiskan belajar dulu ek, zmn skrag ni kahwin lambat org tak panggil ank dara tua lagi..he 2x..zmn dah berubah..gud luck !!!...

hasyikin ismail said...

hurm.. mama.. ada good news nih.. as dah dapat utk kemasukan julai nurse.. s.p.a.. huhu.. happy gilerrr.. btw.. thanx yer

Mysophieparis Network System My fashion. My business