Thursday, 18 July 2013

ME and THE DAY


ASSALAMUALAIKUM W.B.T





what a long week!!

penat ..

tu ja yang dapat terkeluar dari mulut nih..
ditambah pula dengan bulan puasa.
memang hypo, dehidrate tahap gila la kan..

tapi steady.. :)

walau apapun, senyum kena maintain kan.
yelah..
new sem dah start. (hehe, tak sempat update blog, bz sangat kan.. hehe.. nampak tak??)
year 3, sem 1 ( sem 5 ) as student nurse at KKJ KUANTAN.

wow.. bila diingat balik, dah hampir 2 tahun setengah as dekat kolej nih.
terasa baru semalam mak hantar as, then nangis-nangis sebab nak balik..
yep.. its a fact!!

i'm almost a nurse :)
insyallah..

ok. back to our main topic.

sem 5.

research, manangement, dinner and tak dilupakan exam mid sem and final yang pada as memang susah.

ok.. kita go through one by one ..*cehh, dah macam ayat tutor as pulak  :) *

RESEARCH..

kerja khusus bagi semua pelatih jururawat yang berada di semua kolej Kementerian Kesihatan Malaysia, Tahun 3, Semester 1.

hurm.. masa form 6 dulu penah la buat, R&C (research and colocium) entah betul ke tak ejaannya.
tapi rasanya research kali nih lagi susah kalau nak banding yang dulu..
tak pelah.. apa ja tugasan, kita buat dengan hati yang ikhlas dan redha k cik Hasyikin :)

tajuk yang kumpulan as dapat ialah "PENGAWALAN DISIPLIN MEMBENTUK JURURAWAT PELATIH YANG BERKUALITI".

populasi kajian kitaorang adalah semua student KKJ kuantan la kan, sampel kajian kami is our junior, adik-adik comel sem 1. hehe
hope nanti time akak buat questionair, adik-adik bagi kerjasama k :)
hehe.. sayang adik...
*hehe.. konon ada la junior as baca blog as an, blog pun tak famous*

report kitaorang in progress. Alhamdulillah, semua ahli kumpulan bagi kerjasama yang sangat baik, sampai sanggup stay back, then lepas rawcall pun kitaorang smabung lagi.
korbankan masa rehat kitaorang,
korbankan waktu tidur kami yag selalu over dose ni
and korbankan waktu kami begayut dengan pakwe,. hahahahah

bak kata mak as, nih la baru namanya student.
berjaga sampai bengkak mata.
haha..
mak.... mak tak tahu ke, anak mak nih memang slalu berjaga sampai bengkak mata
terutama time dekat nak exam..
anak mak  nih jenis study last minute.. haha

hebat tak anak mak???
(berani la tulis, tahu mak takkan buka blog nih)

okey...

next..

MANAGEMENT

manage, selia, pengurusan.

erm.. something yang macam tu la.
ok.. when you are in semester 5 diploma in nursing, u have to manage.
manage what?? manage your patient la.. hadoiii.

nak jadi staff nurse kan.
kalau tak belajar manange patient dari sekarang, nanti bila dah qualified,
gabra bila kena incharge patient.. haha.. time tu baru tahu langit tinggi ke rendah kan

buat masa sekarang, as  masih lagi dalam fasa deduktif (fasa teori)
hope segala ilmu yang disampaikan dalam kelas dapat masuk and disimpan dengan baik dalam hard disk kepala as nih.. jangan hilang-hilang tau!!
nak pakai lama nih..

harap sangat masa as kena posting untuk management nanti,
as dapat bekerja dalam wad yang ok, bersama staff yang ok, and patient-patient yang ok..
pendek kata, semua nak ok dengan harapan markah pon akan ok..

amin :)

DINNER

yey..sekarang tibalah giliran kami, kumpulan JULAI 2011 untuk conduct dinner untuk sem ini..
waaaa.. serabutt kot..
walaupun as bukannye kepala dinner (ketua)..
tapi as boleh nampak keserabutannya pada air muka diaorang..
as nih M.C je..
well.. tu la tugas hakiki as, dari dulu sampai sekarang

yey..

antara tema-tema yang menjadi sebutan adalah seperti Bollywood_Arabic style, Vintage-English style, and tak ketinggalan Classic style yang kononnya macam dalam cerita P.Ramlee ler..

hehe.. apa pun as just harap majlis dinner yang bakal kitaorang conduct akan berjalan dengan lancar dan dapat menjadi yang paling meriah.. yey :)
 "buat sehabis baik"


last but not least,
the most important and amat digeruni oleh semua

EXAM MID-SEMESTER & FINAL for year 3, sem 1

mid-semester  =   23 sept - 25 sept 2013
osce mid sem =    12 sept 2013


final pulak erm dalam bulan 11, tp USOD lagi. (unsure of date)

apa pun, harapan setinggi gunung agar sem nih pun group kitaorang dan semua geng JULAI 2011 dapat mencapai kecemarlangan dan lulus 100%.

harap KKJ kuantan juga akan dapat jadi top 3 kolej yang terbaik untuk kali ini..

amin :)

ok la...

done for today..

masa untuk merehatkan diri sendiri..
apa pun, esok jumaat.. hari yang paling best dalam tiap minggu :)
yey!! tau tak kenapa?? sebab rehat lama..

12.15 tgh hari sampai 2.45 petang..

hauyekk!!! suka...


lots of love
. . .as. . .

No comments:

Mysophieparis Network System My fashion. My business